نصب و راه اندازی دستگاه CNC یکی از مهم ترین مراحل استفاده از انواع دستگاه های سی ان سی می باشد. از طرفی این مرحله شامل قوانین و استانداردهای مشخصی بوده که باید به درستی رعایت شوند. به همین دلیل است که باید نصب و راه اندازی دستگاه توسط افراد متخصص و مجرب انجام شود. فراموش نکنید که رعایت این نکات نقش بسیار زیادی در طول عمر و میزان هزینه های دستگاه خواهند داشت. به همین دلیل در صورتی که قصد استفاده از دستگاه های سی ان سی را دارید، بهتر است در ابتدا با نحوه راه اندازی آن ها آشنا شوید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با هر آنچه باید در رابطه با نصب و راه اندازی دستگاه CNC بدانید، به طور کامل آشنا کنیم.
نکات قابل توجه پیش از نصب و راه اندازی دستگاه CNC
پیش از نصب و راه اندازی دستگاه سی ان سی باید چند نکته بسیار کلیدی و حائز اهمیت را مورد توجه قرار داد. بی توجهی به هر کدام از این موارد می تواند منجر به بروز مشکلات جدی در راه اندازی دستگاه شود. بنابراین پیش از اقدام برای نصب دستگاه های سی ان سی به موارد زیر توجه کنید.
-
ظاهر دستگاه را بررسی کنید:
پیش از نصب و راه اندازی دستگاه CNC در ابتدا ظاهر دستگاه را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید. قرارگیری قسمت های مختلف در جای درست از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. بنابراین فیوز، کنتاکتور، سوکت واحد کنترل و … را بررسی کنید و مطمئن شوید در جای خود قرار گرفته اند. از طرفی ارزیابی نمایید که آیا سوکت هایی که مکانیزم قفل دارند، به طور کامل قفل شده اند یا خیر؟
-
نصب و راه اندازی دستگاه را برنامه ریزی کنید:
دومین نکته مهمی که پیش از نصب و راه اندازی دستگاه سی ان سی باید به آن توجه داشته باشید، برنامه ریزی برای نصب دستگاه است. از آنجایی که ابعاد برخی دستگاه های تراش و فرز سی ان سی بسیار بزرگ می باشد، در برخی از مواقع ارائه نقشه دو بعدی محل قرارگیری دستگاه الزامی است. بنابراین پیش از آن که برای خرید و نصب دستگاه اقدام کنید، ابعاد فضا را به طور دقیق مورد ارزیابی قرار دهید. رعایت فاصله استاندارد، دسترسی راحت به بخش های مختلف دستگاه و … از جمله مواردی هستند که هنگام تهیه و نصب دستگاه باید مورد توجه قرار گیرند.
-
از استحکام کف مطمئن شوید:
برخی از دستگاه های cnc دارای وزن بسیار زیادی هستند و ممکن است هنگام کار ارتعاش ایجاد نمایند. به همین دلیل پیش از نصب مطمئن شوید که کف کارگاه برای تحمل وزن و ارتعاشات دستگاه استحکام و ضخامت لازم را دارد.
-
رطوبت محیط را اندازه گیری کنید:
نکته دیگری که پیش از نصب و راه اندازی دستگاه سی ان سی باید در نظر داشته باشید، اندازه گیری رطوبت محیط است. وجود رطوبت در محیط می تواند منجر به خرابی دستگاه و کاهش طول عمر آن شود. بنابراین به منظور پیشگیری از بروز خسارت و افزایش هزینه های تعمیر، بهتر است رطوبت هوا را با دقت کنترل نمایید.
بیشتر بخوانید:
خرید دستگاه فرز سه محور ، چهار محور و پنج محور cnc + کاربرد آن ها
بهترین مکان برای نصب و راه اندازی دستگاه CNC
یکی از مهم ترین مواردی که هنگام نصب و راه اندازی دستگاه CNC باید به آن توجه شود، محل نصب دستگاه های سی ان سی است. بنابراین هنگام نصب به این موضوع توجه داشته باشید که محل نصب و قرارگیری باید از شرایط زیر بهره مند باشد.
- محل نصب دستگاه سی ان سی باید کاملا متناسب با ابعاد دستگاه در نظر گرفته شود.
- محل نصب دستگاه را به گونه ای در نظر بگیرید که دستگاه از سایر دستگاه و ابزارها و دیوار فاصله داشته باشد.
- هنگام نصب و راه اندازی دستگاه سی ان سی توجه داشته باشید که حتما دسترسی مناسب برای تعمیر و نگهداری دستگاه CNC در نظر گرفته شود.
- دسترسی به هوای مناسب و آزاد به جهت تهویه دستگاه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
- فضای کافی به منظور جابجایی قطعه کار از دیگر مواردی می باشد که هنگام انتخاب محل نصب دستگاه سی ان سی باید به آن توجه داشت.
- از طرفی قابلیت اتصال به زمین برای پیشگیری از بروز برق گرفتگی و اتصالات برقی دستگاه الزامی است.
روش های کاربردی برای نصب و راه اندازی دستگاه CNC
از رایج ترین سوالاتی که در رابطه با نصب و راه اندازی دستگاه سی ان سی پرسیده می شود این است که چه روش هایی برای راه اندازی نرم افزاری این دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی تمامی دستگاه های سی ان سی به صورت کامپیوتری مدیریت می شوند. بنابراین عملکرد آن ها با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری کنترل می شود. به همین دلیل راه اندازی نرم افزاری این دستگاه ها نیز از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد. بهترین و موثرترین راهکارهای راه اندازی نرم افزاری ماشین فرز و دستگاه تراش cnc عبارتند از:
- راه اندازی دستگاه با استفاده از کنترلر زیمنس
- نصب و راه اندازی با کنترلر هایدن هاین
- راه اندازی دستگاه cnc با کنترلر فانوک
- راه اندازی دستگاه به کمک کنترلر هاس
- راه اندازی دستگاه سی ان سی با استفاده از کنترلر اوکاما
- نصب و راه اندازی ماشین تراش و دستگاه فرز cnc با کنترلر مازاترول
- نصب و راه اندازی دستگاه CNC با استفاده از کنترلر میتسوبیشی
- راه اندازی دستگاه سی ان سی با کنترلر جی اس کا
بیشتر بخوانید:
نکات قابل توجه هنگام نصب و راه اندازی دستگاه سی ان سی
هنگام نصب و راه اندازی دستگاه سی ان سی بهتر است به چند نکته بسیار مهم توجه داشته باشید. رعایت این نکات نقش بسیار زیادی در ایمنی و افزایش طول عمر دستگاه های سی ان سی دارد. به همین دلیل بهتر است هنگام نصب دستگاه از نکات زیر غافل نشوید.
- هنگام نصب دستگاه های cnc حتما از یک نصاب متخصص و مجرب کمک بگیرید. فراموش نکنید که راه اندازی دستگاه های سی ان سی ملزم به رعایت قوانین و شرایط خاصی می باشد. بنابراین نصب دستگاه توسط افراد غیر متخصص می تواند مشکلات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
- هنگام نصب و راه اندازی دستگاه CNC حتما به الزامات برقی توجه داشته باشید. عدم توجه به این الزامات می تواند عملکرد دستگاه را دچار اختلال نماید و منجر به خرابی آن شود. بنابراین هنگام نصب حتما سیم کشی های برقی، اتصال به زمین، استانداردهای الکتریکی و تامین منبع برق دستگاه را مورد توجه قرار دهید.